שאלות נפוצות

תשובה: עד חצי שעה לאחר טיפול מסוג הסרת האבנית (טיפול השיננית השגרתי) מומלץ לא לאכול/לשתות/לשטוף את הפה בעקבות החומר הפעיל של הפלואוריד.

תשובה: תדירות הטיפולים נקבעת ע"י השיננית ע"פ אבחנתה המקצועית ותלויה במשתנים שונים בין לאדם לאדם ובמידת ההקפדה של כל מטופל על היגיינת הפה היום יומית. ככלל, על מנת לשמור על בריאות הפה, מומלץ לבצע טיפול שיננית מדי 3 – 6 חודשים.

תשובה: לחלוטין לא! ביצוע הסרת אבנית ע"י שיננית מוסמכת אינו גורם לשום נזק לשיניים. להיפך, הימנעות מטיפול שיננית היא זו שגורמת לנזק לשיניים, שכן הותרת הרובד החיידקי המוקשה (האבנית) על גבי השיניים עלולה לגרום לדלקות ומחלות חניכיים, נסיגת חניכיים, דימום, ריח רע מהפה ועוד תופעות בלתי רצויות.

תשובה: ריח רע מהפה, דימום בחניכיים, חניכיים אדמומיות ונפוחות, כאבים ורגישויות בשיניים/בחניכיים.

תשובה: מכיוון שבמקרים אלו קיים קושי להגיע לאזורים מסויימים באמצעות מברשת השיניים או באמצעות אביזרים דנטליים, קיימת הצטברות מזון גדולה יותר וכתוצאה מכך גם להצטברות של רובד חיידקי בתדירות גבוהה יותר ולכן במקרים אלו, ככלל, מומלץ להגיע לטיפול שיננית לצורך הסרת הרובד החיידקי מדי 3 חודשים.

תשובה: בהריון מומלץ להגיע לטיפול שיננית כל טרימסטר, שכן ע"פ מחקרים רפואיים קיים קשר בין זיהומים בחלל הפה (הנוצרים בתוצאה מהימצאות הרובד החיידקי) לזיהום במי שפיר, לידה מוקדמת, משקל לידה נמוך. החיידקים עוברים למחזור בדם דרך חלל הפה ומסכנים את ההיריון והעובר.

תשובה: לא! כאן המשפט המתאים ביותר הוא "לא הכמות אלא האיכות".

איכות הצחצוח היא זו שתפחית את הצטברות האבנית ולא מספר הפעמים שבהם נצחצח את השיניים שלנו. דווקא צחצוח מוגבר הוא זה שעלול לגרום לנזקים בדמות פגיעה בחניכיים ובאמייל (חומר השן). על מנת לשמור על בריאות הפה יש לצחצח פעמיים ביום ובכל מקרה אסור לוותר על הצחצוח שלפני השינה (הנחיות לצחצוח שיניים נכון ניתן למצוא כאן).

תשובה: צחצוח שיניים בבוקר ובערב (לפני השינה), ניקיון בין השיניים באמצעות אביזרים דנטליים לפחות פעם אחת ביום ולפני השינה, ניקיון הלשון באמצעות מנקה לשון ייעודי והקפדה על ביצוע טיפולים שגרתיים אצל שיננית מדי 3 – 6 חודשים ימנעו דלקות ומחלות חניכיים שונות המהוות את הגורם העיקרי לריח לא נעים מהפה.

תשובה: כן! מומלץ לילדים החל מגיל 6 להגיע לביקור אצל שיננית.

אצל מרבית הילדים אמנם לא נוצרת אבנית באותה כמות כמו אצל מבוגרים, אך ניתן למצוא מקרים של הצטברות גדולה של אבנית גם אצל ילדים, לכן מומלץ להגיע לבדיקה שגרתית אצל השיננית. מעבר לכך, טיפול שיננית לילדים נדרש גם לצורך הסרת הפלאק (הרובד החיידקי) וכן לצורך מתן הדרכה לצחצוח שיניים נכון, שכן מרבית הילדים לא מקפידים על צחצוח שיניים נכון.